Dua Lipa – sjaj nove zvijezde

Za mene je uspjeh upravo raditi stvari na koje sam stvarno ponosnaDua Lipa

Dua Lipa je engleska pjevačica, rođena u Londonu 22.08.1995. Dua Lipa je njeno pravo ime i prezime. Kad je imala 11 godina, vratila se s roditeljima na Kosovo, da bi se sama ponovo vratila u London s 15 godina, i od tada tamo živi. Jedna od onih iz mlade garde, koja svoj uspjeh gradi polako i s priličnim uspjehom, svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima i odličnim plesom. Počela je pjevati već sa 14 godina, radeći covere na You Tubeu. 2015. je potpisala svoj prvi ugovor s Warner Music Group, a prvi singl “Be the One” bio joj je izdan 2015. Do sada ima jedan album, pod imenom Dua Lipa, koji je ugledao svjetlo dana 02.06.2017. i koji je ostavio zapažen trag u glazbenom svijetu. Čak 8 singlica s albuma je poharalo svjetske top-liste, a i kritike su uglavnom bile vrlo pozitvne. Koncert u Birminghamu je dio svjetske The Self-Titled turneje, koja je počela 05.10.2017. u Brightonu, u Engleskoj i obuhvatila sve kontinente, a zadnji koncert turneje je predviđen 10.12.2018. u  Denveru, Colorado.

the audience in the hall is waiting for the concert

Koncert u Genting areni je bio iznad svih mojih očekivanja. Kako je sama Dua rekla, najposjećeniji koncert na cijeloj turneji do tada, je pokazao sve njene vrline: i kao vrhunske pjevačice i kao odlične plesačice. Koncert je trajao točno jedan sat i trideset minuta, a kao predgrupa je nastupio mladi engleski pjevač Coltrane. Dua je otpjevala, uglavnom, sve svoje pjesme tako da je dužina koncerta sasvim u redu. Atmosfera je bila vrlo dobra, uglavnom mlada publika je neprestano plesala, pa čak i oni koji su bili na tribinama nisu sjedali, baš kao i moj Mario, nego su cijeli koncert proveli na nogama.
Na kraju, uistinu mi je drago da smo bili na ovom koncertu. Mario je bio oduševljen, a i meni je ovo bio jedan lijepi doživljaj više u životu. Svakako, mislim da ovo nije bio zadnji (i prvi) koncert Dua Lipe na kojem sam bio.

singer on the stage is dancing and singing

17.04.2018. utorak, Genting Arena, Birmingham, 13.000 gledatelja, 21:00 – 22:30

Setlist

 1. Blow Your Mind (Mwah)
 2. Dreams / No Lie (Sean Paul cover)
 3. My Love (Wale cover)
 4. Lost in your Light
 5. High
 6. Garden
 7. Last Dance
 8. Be the One
 9. Thinking ’bout You
 10. New Love
 11. Genesis
 12. Bad Together
 13. Scared to be Lonely (Martin Garrix cover)
 14. Homesick
 15. No Goodbyes
 16. Hotter Than Hell
 17. Begging

encore

 1. IDGAF
 2. New Rules